Tuesday, August 9, 2022
23.3 C
Brunei

ASEAN-ROK Startup Festival bermula 8 Disember

-

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 6 DIS – Darussalam Enterprise (DARe) akan mengadakan ASEAN-Republik Korea (ROK) Startup Festival pada 8 Disember ini yang bakal mengetengahkan syarikat-syarikat permulaan berpotensi serta akan mempromosikan kolaborasi dan pertukaran maklumat dalam kalangan ekosistem syarikat-syarikat permulaan di ASEAN dan ROK.

Acara sehari itu akan dihoskan secara maya dan disiarkan melalui Zoom serta laman Facebook DARe dengan pengasas syarikat permulaan, pembina ekosistem dan pelabur dari ASEAN dan ROK mengambil bahagian serta membentangkan pendapat pada sesi perbincangan untuk mengetengahkan cabaran-cabaran terkini dan peluang-peluang dalam ekosistem syarikat permulaan.

Acara itu dihoskan sebagai sebahagian daripada pengerusi ASEAN Brunei dan jatuh di bawah kerjasama berterusan antara Kementerian Perusahaan Kecil dan Sederhana dan Syarikat Permulaan, ROK dan Jawatankuasa Penyelaras ASEAN bagi Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS).

Pada acara itu nanti, Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dan Ekonomi Kedua, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Amin Liew bin Abdullah selaku pengerusi DARe akan menyampaikan ucaptama.

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -