Thursday, February 29, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Atikah Suhaime buat content menu sihat

  Sering berkongsi tip menu sihat di laman sosial, pelakon, Atikah Suhaime tidak terlepas daripada sindiran segelintir pihak yang menganggap bentuk badannya sudah cukup kurus untuk dia meneruskan amalan diet sedemikian.

  Menjawab mengenai perkara tersebut, Atikah, 31, berkata perkongsiannya itu bertujuan untuk memberikan ilmu dan manfaat kepada peminatnya.

  “Itu hanyalah content dalam TikTok. Apa yang saya dapat daripada personal trainer, saya kongsikan kepada orang ramai. Semoga ia memberi manfaat kepada orang ramai.

  “Diet yang saya amalkan adalah untuk kehidupan yang lebih sihat. Sekarang ramai yang jatuh sakit di usia muda. Jadi kenalah lebih berhati-hati,” katanya kepada mStar.

  Atikah berkata demikian ketika sidang media drama terbaharu lakonannya berjudul Aku Seorang Perempuan yang diadakan secara atas talian pada Rabu.

  Atikah sentiasa mengamalkan gaya hidup sihat. – Agensi

  Drama itu merupakan adaptasi novel tulisan Datuk Tengku Khalidah Tengku Bidin yang memaparkan perjalanan kisah peribadi penyanyi, Siti Nordiana.

  Dalam masa sama, Atikah turut berkongsi pendapat bahawa kehadiran pelakon baharu masa kini adalah satu cabaran untuk dia terus kekal relevan dalam dunia seni.

  “Saya suka melihat kehadiran lebih ramai pelakon muda sekarang ini. Malah saya sendiri suka ikut trend semasa seperti mana mereka lakukan di media sosial. Mereka mempunyai idea yang sangat kreatif.

  “Melihat kehadiran mereka membuatkan saya sentiasa mahu ambil tahu supaya terus kekal relevan dalam dunia sendiri.

  “Zaman sekarang ini tidak sama seperti dahulu. Kalau mereka lebih tertumpu kepada media sosial, saya pula sempat merasa menjadi penghias muka depan majalah,” ujarnya.

  Aku Seorang Perempuan merupakan arahan Hashim Rejab turut menampilkan pelakon lain seperti Fezrul Khan, Adriana Adnan, Hafidz Roshdi dan Hasnul Rahmat bersiaran di TV9 sejak 19 November lalu. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Suspek lelaki kes tembakan ditahan

  SYDNEY, 28 FEB – Seorang suspek lelaki telah ditahan di Sydney, Australia, hari ini selepas kejadian tembakan di daerah pusat perniagaan bandar itu telah...