Thursday, December 8, 2022
24.7 C
Brunei

-

Atletico, Sevilla bertahan kempen La Liga

BARCELONA, 3O SEPT – Atletico Madrid dan Sevilla telah mengalahkan gergasi kelab Sepanyol, Real Madrid dan Barcelona dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Pada 2014 dan 2021, Atletico menjulang trofi, manakala Sevilla juga turut bersaing dan menduduki empat tempat teratas dalam setiap tiga kempen terakhir.

Walaubagaimanapun, Rojiblancos kendalian Diego Simeone mengunjungi Ramon Sanchez-Pizjuan pada Sabtu mencari kemenangan penting untuk mencuba dan mengekalkan cengkaman pendahulu liga, manakala pasukan Julen Lopetegui sedang berebut mata untuk keluar dari zon penyingkiran. Cita-cita yang lebih tinggi perlu menunggu.

Pasukan Andalus telah mengharungi permulaan kempen yang sengit, dengan hanya satu kemenangan daripada enam perlawanan meninggalkan mereka satu mata di depan zon penyingkiran dan memberi tekanan kepada Lopetegui.

Di luar perlawanan, ketika pasukannya terikat seri 1-1 dengan Villarreal sebelum rehat antarabangsa, bekas pengurus Sepanyol dan Real Madrid itu berjalan mundar-mandir, sambil melatah apabila pasukannya hampir tewas di peringkat akhir.

“Terdapat banyak perubahan pada musim panas, pemain yang datang lewat, tanpa pramusim, ini adalah perkara yang banyak memberi kesan kepada prestasi,” kata Isco kepada Muchodeporte.

“Lopetegui adalah jurulatih yang sentiasa mempercayai saya, saya berterima kasih kepadanya. Dia seorang jurulatih yang saya percayai secara peribadi dan di bilik persalinan bersamanya,” tambahnya. – AFP

Pemain Atletico Madrid, Geoffrey Kondogbia (kiri) bersaing untuk mendapatkan bola dengan pemain Real Madrid Dani Carvajal semasa perlawanan bola sepak La Liga Sepanyol antara Atletico Madrid dan Real Madrid di stadium Wanda Metropolitano di Madrid, Sepanyol pada 18 September 2022. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -