Saturday, September 23, 2023
30 C
Brunei

  -

  Awal, Scha mahukan yang terbaik untuk anak-anak

  Pengacara dan pelakon, Awal Ashaari memaklumkan dia dan isteri, Scha Alyahya sepakat menghantar anak kedua mereka, Lila Amina ke play school seawal usia dua tahun.

  Menurut Awal, mereka berbuat demikian kerana mahu anak-anak terdedah kepada sistem pengajian dari peringkat awal.

  “Setiap pagi sekarang, Lila sudah tahu bila nak ke sekolah, dia akan cakap ‘bye’ nak pergi sekolah. Sebab cara kami, memang mahu perkenalkan persekitaran pembelajaran itu lebih awal kepada anak-anak.

  “Malah sekarang pun Lila sudah pandai mengira satu hingga sepuluh. Sebab kalaulah dia hanya duduk di rumah, mungkin situasi itu lambat berlaku memandangkan jadual kerja saya dan Scha pun tidak menentu,” katanya kepada Media Hiburan.

  Awal menambah, niatnya sebagai bapa hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak.

  “Cuma bila kita hantarnya ke sekolah, minggu pertama dia ada menangis. Kemudian sudah boleh menerima dengan rutin tersebut.

  “Pihak sekolah pun memaklumkan aktiviti anak-anak sepanjang kelas. Apa aktiviti yang mereka belajar dan sebagainya.

  “Balik rumah, kita pun bertanya makan, belajar apa di sekolah hari ini contohnya dan Lila mampu beri jawapan yang betul berdasarkan video yang dikongsikan pihak sekolah,” katanya lagi. – Media Hiburan

  Awal dan Scha hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak. – Nona
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...