Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

Axelsen rangkul gelaran Terbuka Indonesia

-

DENPASAR, INDONESIA, 28 NOV – Pemenang pingat emas Olimpik, Viktor Axelsen merangkul gelaran perseorangan lelaki Terbuka Indonesia selepas menewaskan pemain Singapura, Loh Kean Yew pada perlawanan akhir hari ini.

Pemain berusia 27 tahun itu meraih kemenangan menentang Loh 21-13, 9-21, 21-13 dalam permainan sengit selama 59 minit dalam kejohanan badminton yang diadakan di pulau percutian yang terkenal di Bali.

Kemenangan Axelsen diperoleh selepas rakan senegaranya, Anders Antonsen terpaksa menarik diri daripada kejohanan kerana kecederaan di dada kanannya.

Dalam beregu lelaki, wira kampung halaman, Marcus Gideon dan Kevin Sanjaya Sukomuljo menang selepas menewaskan Takuro Hoki dan Yugo Kobayashi dari Jepun yang mengejutkan mereka pada peringkat akhir Indonesia Masters seminggu sebelumnya.

Pemain nombor satu dunia, yang dikenali peminat sebagai The Minions menebus kekalahan minggu lalu dengan menewaskan pasangan beregu Jepun itu 21-14, 21-18 dalam perlawanan selama 38 minit.

“Kunci kemenangan kami ialah kami telah belajar daripada kekalahan minggu lalu.. kami menilai kesilapan kami dan kami membetulkannya,” kata Gideon selepas perlawanan.

Terbuka Indonesia berlangsung dari 23-28 November dan perlawanan akhir Jelajah BWF penutup musim berlangsung dari 1 Disember hingga 5 Disember. – AFP

Viktor Axelsen bergambar di podium bersama naib juara Singapura, Loh Kean Yew selepas perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki di Terbuka Indonesia hari ini. – AFP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -