Azira tidak terdesak soal kahwin

Jauh di sudut hati, penyanyi, pelakon dan pengacara, Azira Shafinaz, 28, sudah penat menepis persoalan rumah tangga.

Bagaimanapun, anggota De Fam itu akur, selagi belum akad nikah, selagi itulah soalan ‘cepu emas’ terus diajukan.

Biarpun, ramai mengetahui hubungan cintanya dengan ahli perniagaan, Yasser Khan yang sudah berlarutan selama lapan tahun, namun, jodoh belum tiba.

“Jujurnya, saya penat menjawab persoalan kahwin. Sama seperti orang lain, apabila berkahwin, orang mula tanya bila mahu menimang cahaya mata. Seterusnya dapat anak, bila pula nak tambah satu lagi. Bagaimanapun, ia soalan biasa yang perlu dihadapi selagi tidak berkahwin.

“Sekiranya ada jawapan, saya akan jawab, tetapi buat masa ini, belum ada tarikh yang ditetapkan. Calonnya sudah ada, teman lelaki sama selama lapan tahun, cuma tarikh sahaja tiada.

“Saya tak tahu nak cakap bila. Saya selalu cakap tahun depan, tetapi sampai sekarang, kami tiada tarikh yang tepat.

“Tetapi, apa yang boleh dikongsi, mungkin tahun hadapan, doakan,” katanya kepada media.

Azira berkata, dia pernah meluahkan hasrat untuk mendirikan tangga, tetapi bukanlah dalam keadaan mendesak, apatah lagi sedang sibuk membina kerjaya.

“Saya tak tertekan mahu berkahwin kerana saya hanya ikut aturan Allah. Apabila sudah sampai masa, saya akan berkongsi berita gembira.” – Agensi

Azira sudah menjalinkan hubungan dengan kekasihnya sejak lapan tahun lalu namun masih belum menyatakan tarikh bila hendak berkahwin. – Agensi