Azwan Kombos, Ezzaty Abdullah bakal timang anak kedua

Pelakon Ezzaty Abdullah berkongsi berita gembira bakal menimang cahaya mata kedua apabila dia kini hamil lapan bulan.

Isteri kepada pelakon Azwan Kombos ini berkata, dia dan suami sudah membuat persiapan menyambut anak lelakinya di rumah baharu mereka di Puncak Alam, Selangor.

“Kami baru selesai beli semua barang baby tiga hari lepas sebab sebelum ini sibuk dengan pengambaran, lepas tu nak pindah rumah pula.

“Bila dah masuk rumah baru, masa itu la baru tersedar barang baby dan keperluan untuk dibawa ke hospital tak beli lagi.

“Tarikh melahirkan dalam 21 Februari macam tu, tapi bila periksa ni baby dah turun. Jadi saya takut kalau dia keluar awal,” katanya kepada wartawan.

Ezzaty juga mendedahkan bahawa dia mengalami alahan teruk semasa awal kehamilan. – Agensi

Terdahulu, Ezzaty memaklumkan perkara itu menerusi satu foto bersama suami dan anaknya di laman Instagram.

Menerusi posting tersebut, Ezzaty memberitahu bahawa bilangan ahli keluarga mereka akan bertambah pada bulan hadapan.

Dalam pada itu, berkongsi lanjut tentang kehamilannya, Ezzaty berkata, dia tidak mengidam sebarang makanan tetapi mengalami alahan yang teruk semasa awal kehamilan.

Katanya, dia juga tidak berdaya untuk berdiri mahupun duduk kerana rasa sakit pada bahagian perut.

“Mengidam tak ada sangat, tapi masa empat bulan pertama tu teruk juga rasa tak selesa. Tak boleh berdiri… tak boleh duduk, lima minit berdiri je perut rasa sakit macam gastrik.

“Empat bulan la merana, setiap malam memang susah nak tidur. Pukul 5 pagi baru dapat tidur, Azwan banyak tolong saya jagakan Harum pada waktu itu.

“Ini kali pertama saya rasa alahan sebegini, sebab waktu mengandungkan Harum dulu semuanya indah belaka macam orang tak mengandung,” katanya.

Sementara itu, pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim ini berharap agar proses kelahiran anak kedua ini dipermudahkan sama seperti cahaya mata sulungnya iaitu Harum Dalia. – Agensi