Sunday, December 4, 2022
22.7 C
Brunei

-

Badi Brunei DPMM FC berterusan

BANDAR SERI BEGAWAN, 28 Julai – Pasukan Brunei DPMM FC gagal menterbalikkan nasib mereka dalam kancah Liga Singapura (Liga –S) selepas tewas 2-0 kepada Tampines Rovers di Our Tampines Hub, Singapura malam ini.

Tampines mendapat gol pendahuluan mereka pada minit ke-27 separuh masa pertama dan mereka menggandakan kelebihan mereka menjadi 2-0 ketika perlawanan berbaki tujuh minit masa sebenar.

Selepas ketinggalan gol pertama, Brunei DPMM FC cuba bangkit dengan siri serangan ke gawang Tampines, dengan peluang terbaik mereka muncul pada minit ke-40 apabila menyaksikan Azwan Salleh menggegarkan gawang Tampines selepas menerima hantaran dari Gazale. Kedudukan 1-0 kekal hingga rehat.

Gambar yang diambil dari laman Twitter S.League menunjukkan aksi antara pemain Brunei DPMM FC dan Tampines Rovers.
Gambar yang diambil dari laman Twitter S.League menunjukkan aksi antara pemain Brunei DPMM FC dan Tampines Rovers.

Ketika perlawanan memasuki sejam, satu percubaan menerusi Adi Said nyaris menyamakan kedudukan, namun aksi menyelamat penjaga gol Tampines berjaya mengekalkan kelebihan pasukannya.

Tampines cuba mengimbangi perlawanan dengan membuat beberapa serangan menerusi tandukan Fazrul Nawas dan rembatan jarak jauh Shahdan.

Saingan Brunei DPMM FC seterusnya dalam kancah Liga-S adalah pada 21 Ogos berdepan dengan Balestier Khalsa di Singapura.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -