Sunday, April 2, 2023
22.4 C
Brunei

-

Banchero lonjak Orlando, tundukkan Sixers

LOS ANGELES, 31 JAN – Paolo Banchero mendahului perlawanan pada separuh masa kedua apabila Orlando Magic menterbalikkan defisit 21 mata untuk mengecewakan Philadelphia 76ers 119-109 kelmarin.

Banchero, pilihan nombor satu dalam draf tahun lalu, menjaringkan 29 mata, 11 daripada 22 jaringan, dengan sembilan rebounds dan tiga assists untuk memberikan Orlando satu lagi kemenangan selepas kekalahan minggu lalu menentang pendahulu liga, Boston.

Dalam perlawanan lain NBA kelmarin, Luka Doncic kembali daripada kecederaan untuk menjaringankan 53 mata ketika Dallas Mavericks menewaskan Detroit Pistons 111-105, manakala Stephen Curry kehilangan 38 mata untuk Golden State ketika Warriors menumbangkan Oklahoma City Thunder 128 -120.

Di Portland, 42 mata daripada Damian Lillard yang mengetuai Trail Blazers menang 129-125 ke atas Atlanta Hawks, manakala Dejounte Murray menamatkan dengan 40 mata untuk Atlanta.

Dalam perlawanan Orlando Magic menentang Philadelphia, Banchero dibantu oleh pasangan adik beradik Jerman, Franz dan Moritz Wagner untuk menjaringkan 41 mata ketika Orlando mendiamkan penyokong tuan rumah dengan jaringan blitz pada separuh masa kedua.

Philadelphia, yang jatuh ke tempat ketiga dalam kedudukan Eastern Conference selepas kekalahan itu, men-dahului 21 mata pada pertengahan suku kedua dan kelihatan bersedia untuk kemenangan selesa.

Orlando berkuasa selepas rehat de-ngan menjaringkan 42 mata pada suku ketiga untuk mendahului, kemudian menamatkan permainan 19-8 pada suku keempat untuk memastikan kemenangan.

Moritz Wagner menamatkan permainan untuk menjaringkan 22 mata dari bangku simpanan manakala adik lelaki Franz menambah 19 mata. – AFP

Aksi Paolo Banchero melakukan dunk semasa separuh masa kedua permainan bola keranjang NBA. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -