Bandi Amuk gagal kawal intonasi, tersingkir GV8

Akibat gagal mengawal intonasi dengan baik, penyanyi rock, Bandi Amuk gagal meneruskan pertandingan selepas tersingkir pada malam konsert minggu ketujuh program Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) yang berlangsung kelmarin.

Menurut juri tetap, Datuk Syafinaz Selamat, biarpun menyukai persembahan bertenaga daripada Bandi menerusi lagu I want To Break Free, namun penyanyi tersebut didapati gagal mengawal intonasi dengan baik.

Malah Bandi juga dikesan berdepan masalah untuk menyebut perkataan Bahasa Inggeris dengan jelas.

“Awda memang istimewa dalam lagu dan muzik. Apabila orang dengar suara sahaja, sudah tahu Bandi sebab sudah memang trademark. Saya suka persembahan ini.

“Namun memandangkan ini adalah pertandingan, banyak elemen yang perlu kita pastikan betul. Pertama, intonasi main peranan yang sangat penting dalam pertandingan. Pada saya, abang kena dengar dan terbuka sedikit untuk pendengaran pada intonasi.

Akibat gagal mengawal intonasi dengan baik, penyanyi rock, Bandi Amuk gagal meneruskan pertandingan selepas tersingkir di GV8. – Agensi

Sementara itu penyanyi, Nikki Palikat terus menyerlah apabila mendapat markah tertinggi iaitu 72.30 manakala Aliff Aziz, 71.90 dan Suki Low di kedudukan ketiga dengan markah sebanyak 69.70.

Selain Syafinaz, kesemua peserta diadili dua lagi juri tetap iaitu Datuk Ramli MS dan penyanyi Indonesia, Hetty Koes Endang selain penyanyi dan komposer M. Nasir sebagai juri jemputan.

GV8 masih mengekalkan Nabil Ahmad dan Jihan Muse sebagai pengacara.

Pada minggu ini Anugerah Digi Betul-Betul Luar Biasa dimenangi oleh Adibah Noor manakala pemenang Bintang Cuckoo Paling Gempak jatuh kepada Suki Low.

Juara bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 beserta trofi manakala RM50,000 untuk naib juara RM30,000 tempat ketiga. – Agensi