Bangkit, terus kuat demi peminat

Semangat perjuangan kumpulan dari Korea Selatan, Nu’est sememangnya tidak pernah tergugat meskipun pelbagai rintangan menimpa mereka. Demi peminat yang cintakan Nu’est, kumpulan itu terus kuat membina empayar kerjaya seni mereka.

Dianggotai JR, Aron, Baekho, Minhyun, dan Ren, perjalanan karier mereka tidak seindah kumpulan berjaya lain. Mereka pernah berdepan kejatuhan seketika sehingga pastinya bukan saja peminat bahkan anggotanya sendiri risaukan nasib mereka.

Apapun, setiap dugaan itu ada hikmah tersendiri apabila sekarang mereka kembali jauh lebih kebal berbanding sebelum ini. Kini kepercayaan peminat terhadap mereka juga lebih pasti melihat kepada usaha keras ditunjukkan Nu’est.

Hadir menjayakan konsert 2019 Nu’est in Kuala Lumpur baru-baru ini, banyak perihal baru mengenai kumpulan itu yang sangat mengagumkan di hadapan lebih 3,500 peminat.

Paling ketara adalah corak persembahan di mana keyakinan mereka jauh lebih terserlah. Jumlah penonton yang hadir mungkin tidak luar biasa sebagaimana kumpulan popular lain, namun bukan alasan Nu’est tidak memberi 200 peratus tenaga pada konsert itu.

Jelas sekali, mereka menggunakan tempoh beberapa tahun ini untuk meningkatkan segala kemahiran. Bukan saja menitik beratkan kepada nyanyian dan vokal, demikian cara menakluk pentas juga sangat berkesan. – Agensi