Sunday, April 14, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Bank Baiduri hulur bantuan

  Oleh Nurdiyanah R.

  BANDAR SERI BEGAWAN, 14 FEB – Sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR), Bank Baiduri turut tidak ketinggalan untuk menyampaikan sumbangan kepada golongan pelajar kurang berkemampuan dari 13 buah sekolah swasta di negara ini pada majlis yang berlangsung di Tarindak D’Seni, hari ini.

  Pada majlis yang bersempena dengan Tahun Baharu Cina itu, pihak bank telah menyampaikan sumbangan kepada 19 orang pelajar bagi setiap sekolah yang terpilih.

  Sekolah-sekolah berkenaan ialah Sekolah Menengah Chung Hwa; Sekolah St George; Sekolah St Andrew; Sekolah Chung Hwa, Tutong; Sekolah Chung Hwa, Kiudang; Sekolah Menengah Chung Hua; Sekolah Chung Hwa, Labi; Sekolah Chung Lian; Sekolah Menengah Chung Ching; Sekolah St Angela; Sekolah St John; Sekolah St Margaret; dan Sekolah Pai Yuek.

  Hadir pada acara berkenaan ialah Ketua Pegawai Eksekutif, Ti Eng Hui, bersama pengurusan kanan, orang kenamaan asing, pelanggan dan rakan perniagaan utama Bank Baiduri.

  Sejak penubuhannya pada awal 2000an, Bank Baiduri telah membantu ratusan pelajar melalui inisiatif ini.

  Menyentuh mengenai inisiatif itu, Ti Eng Hui, berkata, matlamat inisiatif pihak bank selama ini adalah untuk meringankan beban keluarga para pelajar dan mendorong mereka mencapai kecemerlangan akademik.

  “Di samping itu, kami berharap untuk melihat bahawa melalui sumbangan sederhana ini, kami dapat memberi mereka peluang untuk menemui potensi mereka sepenuhnya,” ujarnya.

  Ti Eng Hui bersama para wakil sekolah yang menerima sumbangan untuk golongan pelajar yang kurang berkemampuan pada majlis yang berlangsung di Tarindak D’Seni, kelmarin. – Gambar serahan Bank Baiduri
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...