Bantuan sokong petugas barisan depan JBP

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 24 APRIL – Sebagai sebahagian daripada usaha untuk membantu petugas barisan hadapan sentiasa kekal selamat dalam masa yang mencabar ini, Syarikat Seri Ladang telah mengunjungi Ibu Pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBP), hari ini, untuk menyerahkan sumbangan yang sangat diperlukan.

Pengurus Besar, HW Wong yang mengetuai rombongan dari syarikat berkenaan bersama anak lelakinya, Jasper Wong telah menyerahkan sumbangan kepada Timbalan Pengarah JBP, Lim Hock Guan.

Antara yang disumbangkan termasuk satu karton hand sanitizer (36 botol), 10 kotak penutup mulut dan hidung, empat kotak sarung tangan, 30 pelindung muka dan empat termometer, yang diharapkan membantu memastikan anggota JBP dapat meneruskan tugas harian mereka dengan selamat semasa pandemik COVID-19.

Ini termasuk 170 orang anggota yang ditempatkan di hotel-hotel dan tempat pemeriksaan sempadan sebagai petugas barisan depan untuk membantu memantau dan menangani situasi semasa bersama petugas barisan depan lain yang termasuk Kementerian Kesihatan, Pasukan Polis Diraja Brunei dan Angkatan Bersenjata Diraja Brunei.

Dalam pada itu, baru-baru ini, syarikat berkenaan juga telah menghulurkan sumbangan kepada Kementerian Kesihatan sebagai usaha berterusan syarikat untuk menyediakan bantuan kepada para petugas barisan depan.

Pengurus Besar Syarikat Seri Ladang menyerahkan sumbangan kepada Lim Hock Guan. – Gambar serahan Syarikat Seri Ladang