Monday, October 2, 2023
23 C
Brunei

  -

  Bapa cabul anak dipenjara 6 tahun, sebat

  Oleh Ak Zaki Kasharan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 6 OKT – Seorang lelaki warga Malaysia berusia 34 tahun dijatuhi hukuman penjara enam tahun dan empat kali sebatan oleh Mahkamah Perantaraan hari ini atas kesalahan melakukan penderaan seksual terhadap anak perempuannya berusia 12 tahun, dua kali.

  Hakim Mahkamah Perantaraan Harnita Zelda Skinner mendengar daripada Pendakwa Atiyyah Abas bahawa defendan, yang tidak didedahkan namanya bagi merahsiakan identiti mangsa, telah meraba mangsa di rumah flat mereka dua kali, antara bulan Januari dan September.

  Keluarga itu tinggal di sebuah flat yang mempunyai dua buah bilik tidur, di mana mereka tidur dalam salah sebuah bilik tidur manakala bilik yang satu lagi digunakan untuk menyimpan buku sekolah, pakaian dan barang-barang lain.

  Isterinya hanya mengetahui mengenai serangan seksual defendan selepas mangsa memberitahunya.

  Turut dibongkar bahawa pada suatu malam antara Januari hingga September, ketika mereka semua tidur seperti biasa di dalam bilik tidur, mangsa terjaga selepas merasakan dirinya diraba.

  Mangsa menyedari itu adalah perbuatan defendan, tetapi mendiamkan diri dan kembali tidur dengan perasaan takut. Defendan cepat-cepat kembali ke posisi tidurnya apabila menyedari mangsa sudah bangun.

  Pada ketika itu, mangsa tidak memberitahu sesiapa mengenai kejadian itu.

  Pada kira-kira tengah hari 26 September, mangsa berada di rumah bersama dua orang adik perempuannya berusia lima dan tiga tahun, serta defendan.

  Ibu mangsa sedang keluar ketika itu untuk mengambil adik mangsa dari sekolah.

  Mangsa tidak hadir ke sekolah pada sebelah pagi kerana berasa tidak sihat akibat senggugut.

  Dia sedang menonton rancangan di komputer ribanya bersama seorang rakannya di bilik tidur, apabila menyedari defendan hendak masuk, dia cepat-cepat berlari ke pintu dan duduk di belakangnya menghalang defendan daripada membuka pintu.

  Dia melakukannya kerana takut defendan akan memaksanya melakukan perbuatan seksual.

  Defendan walau bagaimanapun berjaya masuk, manakala mangsa berlari keluar dan duduk di atas katil di bilik lain, bersama adik beradik perempuannya.

  Defendan mengikuti mangsa ke bilik lain, sementara mangsa cuba melarikan diri, dia sempat menarik lengannya dan memaksanya duduk di atas ribanya.

  Dia kemudian membawa mangsa ke bilik tidur utama dan kemudian melakukan serangan seksual ke atas mangsa.

  Mangsa mula menangis, menjerit, malah memanggil defendan gila semasa dia cuba melepaskan diri daripada defendan.

  Akhirnya, mangsa berjaya melepaskan diri dan berlari semula ke bilik lain, menutup pintu dan duduk di belakangnya untuk menghalang defendan kerana pintu tidak dapat dikunci. Tidak lama selepas itu, defendan menyelitkan wang $2 di bawah pintu dan memberitahu mangsa bahawa ia adalah untuk dia berbelanja di sekolah.

  Mangsa memberitahu ibunya tentang kejadian itu sebaik pulang ke rumah, yang kemudiannya membuat laporan polis dan membawa kepada penahanan defendan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Ikan paus langgar bot, 1 maut, 1 cedera  

  SYDNEY, 1 OKT - Seorang lelaki maut dan seorang lagi cedera selepas seekor ikan paus melanggar sebuah bot di luar pantai timur Australia, kelmarin,...

  Singa baham tuan