Tuesday, April 23, 2024
35.6 C
Brunei

  -

  Bapa Zarina Zainuddin kembali ke rahmatullah

  Pelakon Malaysia, Zarina Zainuddin berkongsi khabar duka bapanya iaitu Zainuddin Ibrahim meninggal dunia pada pukul 6:40 petang kelmarin akibat kanser prostat tahap empat.

  Memetik laporan mStar, Allahyarham yang berusia 73 meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital dari rumahnya yang terletak di Sendayan, Negeri Sembilan.

  “Ayah saya disahkan menghidap kanser prostat sejak beberapa bulan lalu. Keadaan dia memang uzur selepas sakit.

  “Semalam (Isnin) adik hubungi saya dan maklumkan ayah perlu ke hospital kerana berlaku pendarahan. Tidak lama kemudian adik maklumkan sekali lagi ayah sudah meninggal dunia,” katanya ketika dihubungi mStar pada hari ini.

  Jenazah selamat dikebumikan di tanah perkuburan berdekatan kediaman, semalam.

  Tambah Zarina beliau juga sebelum ini pernah berhasrat untuk membawa menerima rawatan di hospital berdekatan sekitar Kuala Lumpur namun bapanya memilih untuk tinggal di rumah.

  “Sejak sakit pernah juga saya beritahu nak bawa dia tinggal di KL dan dapatkan rawatan di sini. Namun dia tetap nak terus tinggal di rumahnya.

  “Ada juga saya menziarahi ayah baru-baru ini. Keadaannya pun sudah uzur sehingga saya sendiri tak sanggup nak kongsi gambar kami bersama,” ujarnya.

  Dalam masa sama pelakon ini turut mengucapkan penghargaan buat ahli keluarga dan rakan-rakan yang mendoakan buat Allahyarham.

  “Semalam selepas arwah menghembuskan nafas terakhir, kami terus buat keputusan untuk segerakan urusan pengkebumian.

  “Ada juga yang tidak sempat sampai melihat jenazah dan saya mohon doakan sahaja. Syukur semua berjalan lancar. Terima kasih atas ucapan dan doa semua,” jelasnya. – Agensi

  Zarina Zainuddin turut berkongsi berita kematian bapanya di media sosial. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Sekumpulan gempa bumi gegarkan Taiwan

  TAIPEI, 23 APRIL - Sekumpulan gempa bumi melanda Taiwan pada awal hari ini, yang paling kuat mempunyai magnitud 6.1, menurut Kajian Geologi Amerika Syarikat...