Baru sembuh, Varane diketepikan sebulan lagi

LONDON, 4 NOV – Manchester United telah mendedahkan Raphael Varane akan direhatkan selama sebulan selepas mengalami kecederaan hamstring, menambah lagi masalah kepada pertahanan Perancis itu di Old Trafford.

Varane telah dipaksa keluar pada separuh masa pertama United ketika mereka seri 2-2 di Atalanta dalam aksi Liga Juara-Juara kelmarin.

Pemain berusia 28 tahun itu baru sahaja kembali bersama United dalam kemenangan pada Sabtu lalu di Tottenham selepas kecederaan pangkal paha yang dialami pada perlawanan akhir Liga Negara-Negara.

Kini pemenang Piala Dunia itu menghadapi satu lagi masalah dan akan diketepikan sekali lagi dan terlepas perlawanan derby pada hari Sabtu menentang Manchester City dan beberapa perlawanan penting lain untuk kelab dan negara.

“Kelab mengesahkan bahawa Raphael mengalami kecederaan hamstring, yang dijangka menghalangnya untuk beraksi selama kira-kira sebulan,” kata United dalam satu kenyataan.

Ketiadaan Varane adalah satu ancaman besar untuk United, yang bergelut di bahagian pertahanan sepanjang musim ini.

Selepas rehat antarabangsa yang akan datang, pasukan Ole Gunnar Solskjaer akan mengunjungi Watford, Villarreal dan Chelsea sebelum penghujung November. – AFP