Saturday, January 28, 2023
23.2 C
Brunei

-

BBCSG terima sumbangan

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 DIS – Sejumlah $1,105 telah berjaya dikumpulkan hasil kutipan derma pada acara Eat Healthily With Us anjuran Jerudong Park Medical Centre (JPMC), baru-baru ini, dan telah diserahkan kepada Kumpulan Sokongan Kanser Payudara Brunei (BBCSG).

Majlis penyerahan sumbangan tersebut telah dihadiri oleh Pengarah Perubatan JPMC, Dr Meera Sahib Kabeer, ketua-ketua jabatan, ahli-ahli BBCSG dan vendor jemputan.

Dr Meera mendapat penghormatan untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada setiap vendor atas sokongan penting mereka untuk menjayakan acara tersebut.

Acara diteruskan dengan penyampaian derma kepada BBCSG yang diterima oleh Presiden BBCSG, Hajah Aminah binti Haji Momin.

Memberi kembali kepada masyarakat merupakan bahagian penting dalam tanggungjawab korporat untuk JPMC dan acara Eat Healthily With Us tidak terkecuali.

Ia dijalankan untuk menggalakkan gaya hidup sihat melalui diet seimbang dan aktiviti fizikal, dengan niat tambahan untuk mengumpul dana bagi BBCSG melalui sumbangan vendor sebanyak 10 peratus daripada jualan mereka, caj gerai foto sebanyak $1 untuk setiap gambar dan sumbangan dermawan pengunjung.

JPMC berharap sumbangan itu akan memberi manfaat besar kepada BBCSG terhadap objektif dan kemudahan mereka dalam membantu mereka yang melalui masa yang mencabar.

Dr Meera dan ahli BBCSG bergambar ramai semasa majlis berkenaan.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -