Sunday, April 2, 2023
22.4 C
Brunei

-

Beberapa perkhidmatan kesihatan kembali beroperasi

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 13 MEI – Berikutan dengan situasi terkini jangkitan COVID semasa Fasa Endemik di Negara Brunei Darussalam, Kementerian Kesihatan melalui Jabatan Perkhidmatan Kesihatan memaklumkan mengenai pengembalian semula beberapa perkhidmatan di pusat-pusat kesihatan Daerah Belait yang akan mula beroperasi pada 16 Mei nanti.

Sehubungan itu, perkhidmatan-perkhidmatan yang dikembalikan di pusat tersebut ialah perkhidmatan di Bahagian Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan Asasi iaitu Klinik Penyakit Kronik, Klinik Umum, Klinik Flu; Klinik Nurse-Led; Program Pemeriksaan Kesihatan Kebangsaan dan Perkhidmatan Permakanan Komuniti akan beroperasi setiap Isnin hingga Khamis dan Sabtu, dari jam 7:45 pagi hingga 12:15 tengah hari dan disambung semula pada jam 1:30 hingga 4:30 petang.

Perkhidmatan selepas waktu bekerja akan dipindahkan dari Pusat Kesihatan Seria ke Pusat Kesihatan Sungai Liang yang bermula pada hari ini.

Manakala, waktu operasi bagi perkhidmatan selepas waktu bekerja di Pusat Kesihatan Sungai Liang ialah setiap Jumaat, Ahad dan hari kelepasan awam, dari jam 2 petang hingga 9 malam.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi Talian Darussalam 123 atau layari laman sesawang www.moh.gov.bn.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -