Monday, April 22, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Beijing rancang tambah 100 kilang pintar, bengkel digital

  BEIJING, 4 MAC – Beijing merancang untuk menambah kira-kira 100 buah kilang pintar dan bengkel digital dalam tempoh tiga tahun akan datang, menurut kerajaan bandar raya itu.

  Matlamat itu didedahkan dalam pelan tindakan untuk pendigitalan dalam sektor pembuatan bandar antara 2024 dan 2026, yang dikeluarkan oleh Biro Ekonomi dan Teknologi Maklumat Perbandaran Beijing.

  Menurut rancangan itu, ibu negara China itu juga akan mendorong semua syarikat pembuatan utamanya untuk melepasi tahap pendigitalan.

  Pembuatan pintar telah menerima panggilan baharu untuk Beijing. Bulan lalu, pembuat telefon pintar Xiaomi memulakan operasi kilang baharu di Beijing, dilengkapi dengan teknologi pembuatan pintar termaju yang mampu menghasilkan sekitar 10 juta telefon setiap tahun.

  Bandar itu telah membina 103 buah kilang pintar dan bengkel digital sejak 2021, menurut biro itu.

  China telah menjadi pasaran aplikasi pembuatan pintar terbesar di dunia dengan lebih 10,000 bengkel digital dan kilang pintar, menurut Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat. – Xinhua

  Gambar Envato
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Parti Presiden Maldives dijangka menang besar dalam pilihan raya

  NEW DELHI, 22 APRIL - Parti Presiden Mohamed Muizzu dijangka menang besar dalam Pilihan Raya Parlimen Maldives, kelmarin. Menurut media tempatan, parti Muizzu Kongres Nasional...