Bengkel bantu tingkatkan produktiviti

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 10 JULAI – Bagi membantu kakitangan mencari pendekatan terbaik dalam membangunkan diri dan memudahkan organisasi menyokong pembangunan industri minyak dan gas, Syarikat Velosi Sdn Bhd telah mengadakan bengkel motivasi di Ballroom Plaza Hotel Sutera Biru, Kuala Belait.

“Dalam bengkel ini, kami juga menganalisis pelbagai kajian mengenai kepentingan motivasi dan bagaimana ia dapat membawa perubahan positif dalam sikap kami dan persekitaran kerja,” kata Pengurus Besar Suryawana Management Services, Haji Mohd Zulkifli bin Pehin Haji Mohd Salleh yang mengendalikan bengkel berkenaan.

Haji Mohd Zulkifli juga menyatakan bengkel anjuran syarikat dengan kerjasama Suryawana Management Services itu juga diadakan bagi meningkatkan produktiviti dan prestasi keseluruhan organisasi dan kakitangan Syarikat Velosi Sdn Bhd.

Beliau juga menyuarakan rasa sukacitanya melihat komitmen dan inisiatif yang ditunjukkan oleh 21 orang peserta yang rata-rata ingin berkembang sebagai individu dan kumpulan.

“Dengan pengetahuan baharu ini, kami berharap agar para peserta lebih komited kepada organisasi bagi memacu ekonomi negara ini secara keseluruhan,” kata Haji Mohd Zulkifli.

Sementara itu, salah seorang peserta, Awang Muhd Nur Asri bin Haji Rosli, menyatakan beliau gembira kerana dapat memberi tumpuan kepada motivasi dan peningkatan diri yang akan memberi manfaat kepada kerjaya dan kehidupan sehariannya.

“Sama ada dalam syarikat atau mana-mana organisasi lain yang kami sertai pada masa akan datang, bengkel ini banyak membantu membina keyakinan kami,” kata Awang Muhd Nur Asri.

Dalam pada itu, Pengarah Eksekutif Velosi Sdn Bhd, Haji Rosli bin Haji Mohd Daud dan Pengarahnya, Awang Juffrydin bin Haji Mohammad turut menyampaikan sijil penyertaan kepada para peserta selepas bengkel tamat, hari ini.

Awang Muhammad Nur Asri (kanan) menerima sijil daripada Haji Rosli.
Gambar beramai peserta-peserta yang mengambil bahagian dalam bengkel bersama sijil mereka.