BGC hulur sumbangan bekalan

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 OGOS – Sebahagian daripada inisiatif pelaburan sosial, Brunei Gas Carriers (BGC) telah mengumpulkan dana daripada kakitangannya untuk membeli bekalan penting yang diperlukan Kementerian Kesihatan bagi pesakit di Pusat Pengasingan Kebangsaan (NIC), Tutong.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan BGC, di bawah inisiatif itu, syarikat berkenaan berhasrat untuk mengurangkan sedikit beban terhadap sistem penjagaan kesihatan Brunei tatkala negara berdepan gelombang kedua penularan COVID-19.

Sumbangan berkenaan telah disampaikan oleh wakil BGC, Haji Nor Mahadi bin Haji Hosaini yang merupakan salah seorang jurutera marin syarikat tersebut dan salah seorang wira, yang bersama rakan-rakan sekerjanya, memastikan bahawa kargo-kargo penting LNG terus dihantar dengan selamat kepada pelanggan-pelanggan antarabangsa.

Kenyataan menyatakan bahawa bekalan-bekalan yang disumbangkan termasuk pakej penjagaan khas BGC bagi 1,000 pesakit, 18 unit lokar besi, 20 microwave, 20 dispenser air, 100 cerek air dan 100 wayar penyambung untuk menyokong kemudahan pusat pengasingan baharu di Kem Latihan Program Khidmat Bakti Negara (PKBN) dan Mahad Islam Brunei.

Haji Nor Mahadi menyampaikan sumbangan bekalan penting bagi pesakit di Pusat Pengasingan Kebangsaan (NIC), Tutong. – Gambar serahan BGC