Thursday, December 8, 2022
24.7 C
Brunei

-

BIBDS, BIBD AM terima anugerah

Oleh Nurdiyanah R.

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 NOV – Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) memaklumkan BIBD Securities Sdn Bhd (BIBDS) dan Pengurusan Aset BIBD (BIBD AM) yang beroperasi di bawah lesen BIBDS, sekali lagi menerima beberapa anugerah daripada Asia Asset Management (AAM), sebuah media serantau terkemuka mengenai industri pengurusan aset.

Anak-anak syarikat BIBD itu telah memenangi anugerah Best Islamic Fund House untuk Brunei buat tahun kedua serta Best Sukuk Manager dan Best Islamic Fund di Brunei, yang dikendalikan dengan kerjasama Arabesque Asset Management.

BIBD dalam kenyataannya menjelaskan, Best of the Best Awards ialah program anugerah tahunan yang diterbitkan oleh AAM sebagai pengiktirafan kepada institusi kewangan atas pencapaian cemerlang pada tahun lalu.

Pemangku Pengarah Urusan BIBDS, Jason Wong dipetik berkata, mereka berbesar hati dan berbangga kerana diiktiraf sebagai yang terbaik di negara ini, yang mencerminkan kepercayaan dan keyakinan industri terhadap keupayaan mereka sambil menyaksikan keadaan pertumbuhan yang stabil dalam permintaan untuk produk-produk pelaburan patuh syariah dan bertanggungjawab secara sosial.

“Kerjasama terbaharu kami dengan Arabesque melalui Dana ESG mencerminkan komitmen Kumpulan BIBD yang lebih luas terhadap kemampanan dan komitmen BIBDS selaku signatory Prinsip Pelaburan Bertanggungjawab Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNPRI) untuk menggabungkan prinsip UNPRI ke dalam proses dan membuat keputusan produk kami,” tambah beliau.

Anugerah terkini yang diterima itu mencerminkan komitmen bank untuk menyokong Brunei Darussalam Central Bank (BDCB) dan Wawasan Brunei 2035 dalam memupuk pertumbuhan dalam industri kewangan Islam dan pengurusan aset.

Warga BIBDS dan BIBD AM bergambar ramai pada majlis berkenaan. – Gambar serahan BIBD
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -