Monday, May 29, 2023
24.3 C
Brunei

  -

  Bilik penyempurnaan jenazah siap dibina

  Oleh Sim Y. H.
  Gambar serahan Kem. Pertahanan

  TEMBURONG, 21 MEI – Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB) telah mengadakan majlis penyerahan bagi menandakan selesainya Projek Titian Amal Pembinaan Bilik Penyempurnaan Jenazah di Masjid Kampung Selangan, Daerah Temburong pada 19 Mei lalu.

  Menurut kenyataan, hadir pada majlis itu ialah Pemerintah Angkatan Bersama ABDB, Brigedier Jeneral (U) Dato Seri Pahlawan Haji Alirupendi bin Haji Perudin dan Pegawai Daerah Temburong, Pengiran Muhammad Ameer Mubaarak bin Pengiran Haji Hashim.

  Majlis menyaksikan penyerahan plak yang menandakan selesainya perlaksanaan projek berkenaan daripada Brigedier Jeneral (U) Dato Seri Pahlawan Haji Alirupendi kepada Pengiran Muhammad Ameer Mubaarak.

  Projek tersebut bermula pada 15 Disember 2022 dengan diketuai oleh Skuadron Jurutera Tempur, Batalion Bantu Tentera Darat Diraja Brunei yang mana tumpuan projek itu adalah pembinaan bilik penyempurnaan jenazah yang boleh digunakan oleh orang awam dan penduduk setempat.

  Brigedier Jeneral (U) Dato Seri Pahlawan Haji Alirupendi (kanan) menyerahkan plak kepada Pengiran Muhammad Ameer Mubaarak.
  Penerangan mengenai Pembinaan Bilik Penyempurnaan Jenazah di Masjid Kampung Selangan. – Gambar oleh James Kon

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China sedia hantar orang awam pertama ke angkasa lepas

  CHINA, 29 MEI - China akan menghantar angkasawan awam pertamanya ke angkasa lepas sebagai sebahagian daripada misi kru ke stesen angkasa Tiangong, esok, ketika...
  - Advertisment -