Friday, June 2, 2023
27.4 C
Brunei

  -

  Black Hanifah buka vila demi pelaburan masa hadapan

  Penyanyi Black Hanifah mengakui usaha dan penat lelah selama tiga bulan berbaloi apabila vila impiannya di Pulau Langkawi, Kedah berjaya disiapkan sepenuhnya dalam masa ditetapkan.

  Black berkata idea pembinaan vila yang dinamakan Rindu D’Villa Langkawi itu tercetusnya sejak Oktober lalu, ketika Malaysia melalui fasa peralihan ke endemik.

  Katanya, dia terlebih dahulu me-ngumpul maklumat, membuat kajian dan meneroka harga pasaran sebagai persiapan rapi memulakan projek terbabit, termasuk pembaharuan ditampilkan.

  Menariknya, vila yang terletak di Kampung Bukit Lembu, Kedawang itu dibinanya sendiri, dibantu empat tukang yang dibawanya dari Kuala Lumpur. Black atau nama sebenarnya, Hanifah Muhammad Hanafiah, 36, berkata, dia juga teruja kerana vila tersebut merupakan yang pertama di Asia berkonsepkan lantai ‘glow in the dark’.

  “Konsep lantai ‘glow in the dark’ itu dicadangkan seorang rakan pembekal barangan. Dia boleh sahkan vila saya yang pertama menggunakan konsep itu di Asia kerana barangan berkenaan memang miliknya.

  Black membuka vila Rindu D’Villa sebagai pelaburan untuk masa hadapan dan pendapatan sampingannya. – Agensi

  Mengulas mengenai harga yang dikenakan, Black memberi jaminan ia akan mengikut harga pasaran semasa pulau peranginan tersebut. Menurut Black, dia juga terlintas untuk menambah vila di sekitar lokasi tersebut pada masa hadapan.

  Baginya, ia pelaburan yang sangat penting dimulakan sekarang untuk ke-senangan pada masa hadapan.

  “Punca pendapatan utama saya masih lagi menyanyi dan syukur terus relevan sehingga kini. Bagaimanapun, saya terfikir sekarang kena siap sedia kumpul aset untuk jaminan jangka masa panjang.

  “Vila itu saya namakan sempena nama anak. Saya bercita-cita selepas ini akan bina projek perhotelan pula di Langkawi,” katanya.

  Dalam pada itu, Black berkata, projek yang dirancang juga sebagai jaminan masa panjang buat keluarganya. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun, AS sahkan kerjasama, tentang pelancaran satelit Korea Utara

  TOKYO, 2 JUN - Menteri Pertahanan Jepun, Yasukazu Hamada dan Setiausaha Pertahanan AS, Lloyd Austin mengesahkan kelmarin bahawa kedua-dua negara akan bekerjasama menentang pelancaran...
  - Advertisment -