BLSC anjur perlawanan persahabatan

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 JUN – Seramai 36 pemain daripada tiga buah pasukan bola sepak menyertai perlawanan persahabatan yang dianjurkan oleh Kelab Penyokong Liverpool Brunei (BLSC) untuk peminat kental Liverpool, di Padang Hoki, Universiti Brunei Darussalam (UBD), Tungku Link, baru-baru ini.

Tiga pasukan itu ialah Liverpool Reds, Liverpool Cream dan Liverpool Yellow.

Sementara itu, para pemain juga membawa skarf dan sepanduk yang menunjukkan lambang kelab terkenal itu dan disertakan dengan slogan ‘You’ll Never Walk Alone’ untuk memeriahkan lagi perlawanan tersebut.

Selain daripada itu, perlawanan persahabatan juga bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan antara penyokong Liverpool di Negara Brunei Darussalam sekali gus mengamalkan gaya hidup sihat.

Negara Brunei Darussalam mem-punyai pangkalan penyokong kelab Liverpool yang besar, terbukti dengan jumlah kehadiran yang ramai semasa menyaksikan perlawanan akhir Liga Juara-Juara UEFA antara The Reds dan Real Madrid di Hotel Antarabangsa Rizqun, Gadong bulan lalu.

Antara pemain yang terdiri daripada penyokong kental kelab Liverpool semasa menyertai perlawanan persahabatan di Padang Hoki, UBD, baru-baru ini. – Gambar serahan BLSC