Thursday, April 18, 2024
23.7 C
Brunei

  -

  Body and Paint Shop lebih komprehensif

  Oleh Nurdiyanah R. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 30 JAN – QAF Auto Sdn Bhd dengan bangganya mengumumkan bahawa ia telah memperbaharui statusnya sebagai Body and Paint Shop yang diluluskan oleh BMW dan MINI pada Ogos 2023.

  Sehubungan itu, perasmian Body and Paint Shop berkenaan di Beribi telah diadakan hari ini dan disempurnakan oleh Pemangku Timbalan Setiausaha Tetap (Pengangkutan), Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi, Awang Ridzuan bin Haji Ahmad selaku tetamu kehormat, bersama Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan QAF Brunei, Albert Lau; Pengurus Besar QAF Auto Sdn Bhd, Alisa Khoo; Pengurus Bahagian Aftersales BMW Asia, Soh Boon Chong dan Perunding Kanan Body and Paint BMW Asia, Lawrie Martin.

  Sebagai sebahagian daripada proses pensijilan dwi-tahunan oleh Kumpulan BMW di seluruh dunia, QAF Auto Sdn Bhd terus menyampaikan perkhidmatan-perkhidmatan premium, kerja pembaikan menyeluruh antaranya menggunakan alat ganti asal BMW dan MINI, cat mesra alam, dan juruteknik terlatih.

  Alisa Khoo menjelaskan, pelanggan mereka berada di tengah-tengah semua yang dilakukan dan mereka berbangga kerana sekali lagi telah diperakui oleh Kumpulan BMW bagi menyediakan produk dan perkhidmatan tahap tertinggi yang selayaknya.

  “Selain itu, kami telah mengembangkan kedai kami dan ia kini tiga kali ganda lebih besar dengan alatan khas baharu dan ruang pembaikan untuk meningkatkan lagi keupayaan body and paint kami,” tambahnya.

  Dengan pelaburan sekitar $2.5 juta dan meliputi 2,000 kaki persegi, Body and Paint Shop berkenaan kini dipertingkatkan sehingga boleh menempatkan tujuh buah kenderaan dengan two-post dan four-post lifts, petak semburan, kawasan-kawasan persediaan dan ruang pembaikan aluminium.

  Begitu juga dengan perkhidmatan body and paint yang lebih komprehensif meliputi pengurusan dan pembaikan kemalangan, spray painting, pembaikan lekuk dan bintik, pembaikan-pembaikan rim, aluminium, gentian karbon, kaca dan tingkap, wax dan polishing serta pembaikan lampu depan.

  Dalam pada itu, bagi meraikan pembukaan berkenaan, pelanggan-pelanggan boleh mendapatkan potongan 30 peratus bagi perkhidmatan-perkhidmatan pengecatan dan pembaikan lekukan dan bintik sehingga penghujung Mac depan.

  Awang Ridzuan memotong reben bagi menyempurnakan perasmian Body and Paint Shop berkenaan bersama Albert Lau, Alisa Khoo, Soh Boon Chong dan Lawrie Martin. – GAMBAR SERAHAN QAF AUTO SDN BHD
  Alisa Khoo menerima sijil Body and Paint Shop daripada Soh Boon Chong. – GAMBAR SERAHAN QAF AUTO SDN BHD

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Ular punca perkhidmatan kereta api Jepun tergendala

  TOKYO, 17 APRIL – Walaupun kelewatan kecil dalam kereta api peluru yang sangat dibanggakan di Jepun adalah jarang berlaku, dan yang lebih luar biasa...