Sunday, December 4, 2022
22.7 C
Brunei

-

Boeing, Dassault Systemes jalin kerjasama

PARIS, 25 Julai – Syarikat ruang aeroangkasa AS Boeing telah menandatangani kontrak berjumlah satu bilion dengan syarikat perisian industri Perancis Dassault Systemes untuk memodenkan sistem pengeluarannya, kata media Perancis hari ini.

“Boeing telah menandatangani satu kontrak 30 tahun bernilai satu bilion dolar, boleh diperbaharui setiap 10 tahun,” kata akhbar Le Figaro, yang dimiliki oleh kumpulan Dassault.

Perkongsian itu akan menumpu pada penggunaan perisian 3D untuk mencipta produk masa depan, untuk memodenkan seluruh sistem pengeluaran dan menggunakan perkhidmatan baru.

Perisian tersebut membenarkan semua peringkat pengeluaran, daripada reka bentuk kepada pengurusan subkontraktor, dianjurkan di seluruh satu perantara.

Boeing telah menandatangani kontrak berjumlah satu bilion dengan syarikat perisian industri Perancis Dassault Systemes untuk memodenkan sistem pengeluarannya. – AFP
Boeing telah menandatangani kontrak berjumlah satu bilion dengan syarikat perisian industri Perancis Dassault Systemes untuk memodenkan sistem pengeluarannya. – AFP

“Dari awal hingga akhir, Boeing akan menggunakan semua peringkat subkontrak, daripada yang terbesar kepada paling kecil dan kami berupaya mengawal tukaran di antara semua divisyen dan rakannya,” Bernard Charles, CEO Dassault Systems, dipetik sebagai berkata oleh Le Figaro.

Kontrak itu, diperoleh selepas persaingan selama dua tahun, adalah “yang paling penting yang ditandatangani oleh Dassault Systemes, yang menjadi rakan perisian strategik Boeing dalam aeroangkasa awam, tetapi juga dalam pertahanan dan ruang angkasa lepas,” tambah beliau.

Matlamat utama perkongsian adalah untuk mempercepatkan peralihan digital sistem pengeluaran Boeing dan memberinya satu kelebihan dari segi daya saing dalam bidang komersial, dengan mengurangkan masa penyerahan berturut-turut,” kata Le Figaro. – AFP

Artikel sebelum iniEpiscia liar berdaun cantik
Artikel seterusnyaBot laju karam, 8 maut
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -