Brogdon disahkan positif dan berjanji akan kembali

LOS ANGELES, 25 JUN – Pemain Indiana Pacers, Malcolm Brogdon, kelmarin mengatakan bahawa dia telah disahkan positif COVID-19, tetapi dia berharap dapat bergabung semula dengan rakan sepasukannya ketika NBA kembali bermain di Florida bulan depan.

“Saya baru-baru ini disahkan positif virus COVID-19 dan kini saya dalam kuarantin,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan melalui pasukan.

“Saya bermain dengan baik, merasa sihat dan berlatih dengan baik. Saya merancang untuk menyertai rakan sepasukan saya di Orlando untuk musim NBA dan playoff kembali dimainkan.”

Sebelum NBA ditutup di tengah wabak COVID-19 pada 11 Mac lalu, Brogdon memainkan peranan penting dalam mendorong Indiana untuk playoff.

The Pacers adalah pilihan kelima di Eastern Conference ketika liga bersiap untuk kembali bermain dalam persekitaran terkawal di sebuah kompleks sukan di Disney World di Orlando, Florida. Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dia aktif menyertai tunjuk perasaan Black Lives Matter tercetus kerana pembunuhan lelaki kulit hitam tanpa bersenjata George Floyd di Minneapolis, AS. – AFP

Gambar fail pada 10 Februari 2020 ketika Malcolm Brogdon dari Indiana Pacers beraksi mengawal menentang Brooklyn Nets di Bankers Life Fieldhouse, Indiana. Malcolm Brogdon telah disahkan positif COVID-19 kelmarin. – AFP