Monday, November 28, 2022
23.1 C
Brunei

-

Brunei-Singapura perkukuh hubungan pendidikan

Oleh Sim Y.H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 30 SEPT – Setiausaha Tetap (Pengajian Tinggi) di Kementerian Pendidikan, Dr Haji Azman bin Ahmad telah membuat kunjungan hormat kepada Setiausaha Tetap, Kementerian Pendidikan, Singapura, Lai Chung Han.

Sesi kunjungan hormat berkenaan merupakan salah satu daripada atur cara lawatan kerja delegasi Kementerian Pendidikan ke Republik Singapura dari 28 September hingga 2 Oktober yang diketuai oleh Dr Haji Azman.

Semasa kunjungan itu, kedua-dua pihak telah melahirkan rasa gembira atas kerjasama yang berterusan dan aktif dalam bidang pendidikan.

Pihak Kementerian Pendidikan Singapura menyatakan bahawa Negara Brunei Darussalam merupakan rakan strategik terbaik dalam pelbagai bidang termasuk sektor pendidikan.

Kedua-dua pihak juga telah berkongsi maklumat dan pandangan mengenai perlaksanaan Biasiswa Pendidikan Belia Brunei-Singapura. 

Kementerian Pendidikan kedua-dua buah negara berharap untuk terus bekerjasama dan mengukuhkan hubungan dalam bidang pendidikan dan latihan pada masa akan datang. 

Dr Haji Azman menyampaikan cenderahati kepada Lai Chung Han semasa kunjungan hormat tersebut. – Gambar serahan Kementerian Pendidikan
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea Selatan lancar bas pandu sendiri

SEOUL, 25 NOV – Ibu negara Korea Selatan melancarkan laluan bas pandu sendiri pertama hari ini, sebahagian daripada uji kaji yang dikatakan jurutera berhasrat...
- Advertisment -