BTS punyai pasukan pengawal terbesar

Pengawal peribadi, Jeong Seung Min dan Yang Tae Il telah bekerja sebagai bodyguard selama 39 tahun dan telah menjaga keselamatan beberapa nama besar dalam industri K-Pop seperti SEVENTEEN, TWICE, GFRIEND, WJSN, MOMOLAND, BTS, dan banyak lagi.

Menerusi temubual bersama AYO di Youtube, mereka disoal siapakah bintang K-Pop yang mempunyai pasukan pengawal terbesar dalam industri. Jeong Seung Min dan Yang Tae Il tanpa teragak-agak menjawab BTS sebagai bintang yang mempunyai pasukan pengawal terbesar dalam industri tersebut.

Menurut Jeong Seung Min dan Yang Tae Il, BTS mempunyai 150 sehingga 200 pengawal peribadi dan anggota keselamatan yang bekerja untuk mereka. Selain itu, jumlah staf konsert mereka mencecah sekitar 200 pekerja pada setiap acara.

Mungkin ramai yang menganggap mengawal pentas sebagai bahagian yang mencabar dalam pekerjaan sebagai bodyguard. Walau bagaimanapun, Jeong Seung Min mendedahkan bahawa ada tugas yang lebih sukar untuk dihadapi adalah berurusan dengan audiens di luar. – Agensi

BTS sebagai bintang yang mempunyai pasukan pengawal terbesar dalam industri. – Agensi