Thursday, February 29, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Cameron Smith sah ketuai dua kejohanan golf Australia

  SYDNEY, 25 OGOS – Pemain nombor dua dunia Cameron Smith disahkan mengetuai dua kejohanan golf Australia akhir tahun ini, mengatakan dia berasa teruja ‘kembali.’

  Juara terbuka British telah menikmati tahun yang luar biasa, tetapi dia juga telah menjadi tumpuan spekulasi apabila hampir berpaling tadah daripada jelajah PGA AS kepada Siri Golf LIV yang disokong oleh Saudi.

  Smith akan memulakan kedua-dua kejuaraan Terbuka Australia di Brisbane bermula 24 November – merupakan acara yang dimenanginya pada tahun 2017 dan 2018 – begitu juga Terbuka Australia di Melbourne pada 1 Disember.

  “Saya mengalami tahun yang sukar dipercayai dan dapat kembali bermain dalam kejohanan ini sangat istimewa bagi saya,” jelasnya dalam kenyataan tersebut. “

  “Saya merasa teruja berjumpa rakan-rakan dan juga keluarga lagi.

  Pemain golf Cameron Smith bersedia untuk dua kejohanan Terbuka Australia – AP

  “Sebahagian daripada mereka belum saya temui selama bertahun-tahun dan sebaik sahaja saya membiasakan diri dengan padang, saya akan menumpukan sasaran meraih beberapa lagi kejuaraan,” tambahnya.

  Kedua-dua acara tersebut digantung bersama oleh Jelajah Dunia DP, walaupun Smith menyertai Siri Greg Norman’s Liv, dia akan layak untuk bermain bersama-sama ahli jelajah Australasian yang tidak dilarang untuk bermain pada ketika ini jika mereka komited menyertai liga berpecah itu.

  Kejuaraan Terbuka Australia lelaki dan wanita akan berlangsung pada masa dan tempat yang sama pada tahun ini sebagai sebahagian daripada usaha untuk meluaskan tarikan sukan golf.

  Berlangsung di kawasan terkenal Sandbelt di Melbourne, kelab Victoria akan menjadi tempat utama sepanjang empat hari, manakala kelab Kingston Heath Golf merupakan tuan rumah bagi kejohanan pembukaan dua hari.

  Peserta lelaki dan wanita akan menerima hadiah wang yang sama jumlahnya. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Suspek lelaki kes tembakan ditahan

  SYDNEY, 28 FEB – Seorang suspek lelaki telah ditahan di Sydney, Australia, hari ini selepas kejadian tembakan di daerah pusat perniagaan bandar itu telah...