Cavaleiro jejas impian Spurs buru gelaran

LONDON, 14 JAN – Fulham berhasil mendiamkan Jose Mourinho apabila jaringan gol penyamaan Ivan Cavaleiro menyaksikan kedua-dua pasukan berakhir dengan keputusan seri 1-1, sekali gus menjejaskan impian Tottenham untuk bersaing merebut gelaran Liga Perdana Inggeris (EPL).

Mourinho mencetuskan pertengkaran bersama pengurus Fulham, Scott Parker menjelang perlawanan itu selepas keputusan EPL menjadualkan semula perlawanan berkenaan dengan notis yang singkat.

Harry Kane meletakkan tuan rumah di depan pada separuh masa pertama di Stadium Tottenham Hotspur namun Cavaleiro menjaringkan gol penyamaan di hujung perlawanan yang mana menyebabkan pasukan Mourinho berdepan kekecewaan. Tottenham hanya memenangi dua daripada lapan perlawanan terakhir dan kini menduduki tangga keenam di liga.

Jika mereka meraih kemenangan itu, Tottenham melonjak ke tangga ketiga mengatasi Manchester City yang melakar kemenangan keempat berturut-turut di EPL selepas menewaskan Brighton 1-0 semalam. – AFP

Reaksi Ivan Cavaleiro ketika meraikan jaringan golnya semasa perlawanan EPL antara Tottenham Hotspur dan Fulham di Stadium Tottenham Hotspur semalam. – AP