Cekal harungi kontroversi

Biarpun perjalanannya sepanjang 2019 dilingkari pelbagai kontroversi, pelakon jelita, Emma Maembong, menyifatkan setiap episod mencabar yang dilalui sebagai proses mematangkan diri.

Emma berkata, dia banyak belajar daripada kontroversi yang berlaku, malah bersyukur masih diberikan Allah peluang mengecap kemanisan ketika diri pernah tewas dengan dugaan.

“Saya percaya, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Semua itu saya anggap sebagai proses pembelajaran dan paling penting, saya terus memandang hari depan. Dalam meniti hidup, pasti akan ada titik hitam yang kita lalui, namun ia tidak pernah membuatkan saya berhenti daripada berusaha menjadi insan lebih baik. Alhamdulillah, saya masih diberikan ruang untuk mencari rezeki sebagai anak seni dan tetap disayangi peminat, terutama Emanizers,” katanya.

Emma atau nama sebenarnya Fatimah Rohani Ismail, berkata dia juga tidak kesal apabila ditakdirkan masih sendiri selepas beberapa episod percintaan yang dilalui berakhir dengan perpisahan.

Akur tuah belum menyebelahi untuk bertemu cinta sejati, Emma berkata, sama seperti wanita lain, dia turut berdoa dipertemukan dengan lelaki yang dapat membimbingnya ke jalan yang baik. “Saya tidak memilih dalam berkawan, cuma ketika ini, saya dahulukan fokus untuk mencari rezeki. Saya belum puas berlakon dan berharap dapat menambah ilmu untuk memperbaiki diri dalam bidang ini,” katanya. – Agensi

Emma berkata, dia banyak belajar daripada kontroversi yang berlaku. – Agensi