Celerio milik Chong Chee Ming

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 FEB – Kereta Suzuki Celerio menjadi milik Chong Chee Ming apabila dipilih sebagai pemenang dalam Kempen Cabutan Bertuah Sharp Be Original.

Majlis penyampaian hadiah dan undian telah diadakan di Bilik Pameran R&T Electronic Enterprise, Gadong di mana 41 orang pemenang bersama keluarga mereka membanjiri bilik pameran berkenaan dengan harapan membawa pulang hadiah utama dalam kempen berkenaan.

Pada majlis itu, Dayang Amalina binti Haji Othman membawa pulang TV Pintar 4K AQUOS 60″ sementara itu, Jessie Voon Jee Wee dan Chua Lay Peng yang mana masing-masing memenangi Pelican Series Refrigerator dan penyaman udara Inverter R32.

Pemenang lain, tidak pulang dengan tangan kosong apabila mereka juga menerima hadiah berupa beberapa barangan elektronik jenama Sharp.

Hadiah-hadiah kepada para pemenang disampaikan oleh Pengarah Urusan R&T Electronic Enterprise, Frankie Ngu; Ketua Pegawai Eksekutif R&T, Irene Chew; Ketua Jualan Sharp Electronic Malaysia Sdn Bhd, Vincent Lim dan Pengurus Pembangunan Perniagaan dan Pemasaran Perniagaan, Andy Lim.

Turut menyampaikan hadiah ialah Pengurus Besar Bahagian Elektronik Pengguna, S.M.Tok dan Pengurus Kanan, Jonny Chan.

Chong Chee Ming ketika ditemui pada majlis itu melahirkan perasaan gembira apabila berjaya mendapat hadiah utama yang menurutnya, pengalaman pertama memenangi hadiah sebesar itu.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada R&T kerana menganjurkan kempen berkenaan dengan memberi peluang kepada para pelanggannya untuk memiliki pelbagai barangan elektronik daripada jenama Sharp.

Kempen Cabutan Bertuah Sharp Be Original telah berjalan dari pertengahan Disember 2018 dan penghujung Disember 2019.

Chong Chee Ming bersama keluarga bergambar bersama hadiah utama sempena Kempen Sharp Be Original. – Gambar Salawati Haji Yahya & Bahyiah Bakir
Chong Chee Ming menerima replika kunci kereta yang dimenangi daripada Frankie Ngu.