Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Chelsea bangkit untuk menang 3-1 lawan Crystal Palace

  LONDON, 13 FEB – Conor Gallagher memohon maaf kepada peminat bekas kelabnya Crystal Palace selepas menjaringkan dua gol, termasuk gol penting pada masa kecederaan, untuk membantu Chelsea bangkit daripada ketinggalan 3-1 dalam Liga Perdana Inggeris, semalam, yang mencetuskan harapan pasukan itu untuk menamatkan di kedudukan Eropah.

  Pemain tengah England itu menghabiskan masa setahun dengan pinjaman di Palace dua musim lalu, apabila beliau menjaringkan lapan gol.

  Kini beliau melakukan itu untuk Chelsea, membawa pulang gol penyamaan di Selhurst Park hampir 90 saat memasuki separuh masa kedua dan kemudian meletakkan pasukannya di depan sejurus selepas 90 minit dimainkan dengan jaringan dari tepi kotak.

  “Saya sememangnya sayang mereka,” kata Gallagher ketika ditanya bagaimana perasaannya yang telah mendatangkan kesakitan kepada penyokong Palace. “Ia menyedihkan tetapi anda tidak dapat mengalahkan perasaan itu. Maaf, peminat Palace.”

  Pemain antarabangsa Argentina, Enzo Fernandez memperoleh mata pada minit keempat masa tambahan untuk meninggalkan Palace hanya lima mata di atas zon penyingkiran dan pengurusnya yang berusia 76 tahun, Roy Hodgson, di bawah tekanan yang lebih.

  Chelsea naik ke tempat ke-10 dalam apa yang kekal sebagai satu lagi kempen mengecewakan untuk kelab yang telah membelanjakan lebih daripada AS$1 bilion untuk pemain sejak dua tahun lalu. Namun ia masih boleh berakhir dengan kelayakan untuk pertandingan kecil Eropah, dengan Newcastle di tempat ketujuh hanya dua mata lagi. – AP

  Conor Gallagher meraikan kejayaan menjaringkan gol pertama pasukannya dalam perlawanan itu, semasa perlawanan Liga Perdana Inggeris antara Crystal Palace dan Chelsea, di Selhurst Park, di London, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...