Chelsea sedia makanan untuk NHS

LONDON, 17 APRIL – Chelsea akan menyediakan 78,000 makanan percuma untuk Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan Britain (NHS) dan badan-badan kebajikan yang menyokong warga emas dan mereka yang terdedah semasa krisis koronavirus, kelab Liga Perdana Inggeris berkata kelmarin.

Sumbangan The Blues akan membantu kakitangan NHS yang bekerja lebih masa di seluruh lima buah hospital.

“Kami sentiasa komited untuk menyokong komuniti kami, terutama mereka yang terdedah, dan masa ini kami merasakan ia adalah lebih penting dari sebelum ini,” kata pengerusi Chelsea, Bruce Buck.

“Pemilik kami, Roman Abramovich, telah begitu lantang dalam mencabar kami untuk mencari jalan untuk menyokong mereka yang memerlukan.”

Stadium Manchester United, Old Trafford, kebiasaannya dipasang dengan lampu merah, akan memasang lampu berwarna biru untuk menunjukkan sokongan kepada NHS semasa pandemik.

Old Trafford yang menukar warna mereka kepada warna seteru setempat Manchester City yang kebetulan bersamaan dengan minggu awam memperingati ‘clap for carers’ kelmarin.

“Dengan Old Trafford yang tidak biasa dengan warna biru, ia telah menganjurkan untuk mengiktiraf usaha yang luar biasa terhadap pekerja di barisan hadapan kita yang melawan pandemik COVID-19,” United berkata dalam kenyataan. – AFP