Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

Cinta mekar di hati Fify, Nafiez

-

Tidak semestinya panahan asmara bermula dari pandangan cinta pertama. Ada masanya, pertemuan kedua juga mampu mengukir satu perasaan yang akhirnya mencambahkan rasa cinta antara dua insan hingga menjadi pasangan kekasih.

Siapa sangka, pada saat ingin memulakan kehidupan baru selepas melalui episod putus cinta kira-kira setahun lalu, pelakon tinggi lampai, Fify Azmi, 31, dipertemukan semula dengan kenalan lama yang juga pelakon, Nafiez Zaidi, 29.

Meskipun mengakui wujud keserasian dan mempunyai kimia kuat antara mereka, namun, Fify atau nama sebenarnya, Nur Afiqah Mohamed Azmi enggan tergesa-gesa membawa hubungan ke fasa seterusnya.

“Kami sudah lama saling mengenali disebabkan pernah berlakon bersama. Pada masa itu, saya dan Nafiez tidak pernah berbual pun, hubungan hanya menjurus kepada soal kerja.

“Bagaimanapun, hubungan menjadi semakin rapat selepas ditawarkan membintangi filem Ada Hantu 2. Saya sedar, pasti ada persepsi hubungan ini sekadar cinta lokasi.

Fify tiada tekanan berkahwin awal, malah terima dengan hati terbuka sekiranya jodoh sudah tiba. – Agensi

“Tiada salahnya pendapat ini kerana memang kami berkenalan di lokasi penggambaran.

“Namun, ia tidak bermakna saya dan Nafiez tidak serius dalam hubungan ini.
“Cuma, saya tidak mahu terlalu tergesa-gesa membawa hubungan ke fasa perkahwinan.

“Saya belum bersedia untuk bergelar isteri dan mempunyai sebarang komitmen,” katanya media. Berkongsi pandangan mengenai lelaki yang berjaya memikat hatinya itu, bekas peserta pencarian bakat, Dewi Remaja ini mengagumi keperibadian Nafiez atau nama sebenarnya, Abdul Nafis Abduzaidi.

“Kami masih dalam fasa mengenali hati budi. Jujurnya, saya selesa berkawan dengan Nafiez kerana dia tidak suka berpura-pura dan menjadi diri sendiri.

“Nafiez amat memahami. Kami boleh bersembang dan berkongsi apa sahaja topik terutama dari segi kerjaya memandangkan bekerja dalam satu industri hiburan.

“Kehadiran Nafiez sangat menenangkan. Pada malam kemuncak Festival Filem Malayia (FFM) Ke-31, Nafiez turut menemani saya.

“Pada saat itu, saya sangat gementar kerana itulah kali pertama hadir ke majlis anugerah berprestij dan menang.

Apabila Nafiez ada bersama, perasaan gemuruh hilang sedikit,” ungkap pelakon yang berasal dari Subang Jaya, Selangor ini.

Ditanya bilakah usia paling sesuai untuknya menamatkan zaman solo, Fify lebih selesa menyerahkan perkara itu kepada ketentuan Tuhan.

“Tiada sasaran umur tertentu untuk saya berkahwin, mungkin apabila usia mencecah 35 tahun. Apapun, saya serahkan perkara ini kepada jodoh.

“Jika ditakdirkan berkahwin awal, saya terima. Pun begitu, tiada tekanan untuk saya berkahwin awal.

Tidak perlu nak rasa tertekan memikirkan soal jodoh.

“Lebih baik menggembirakan diri sendiri dan fokus kepada keluarga terutama ibu kerana dialah yang menjadi keutamaan saya,” kata Fify. – Agensi

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -