Wednesday, February 8, 2023
22 C
Brunei

-

Clippers berjaya kekang Kings

SACRAMENTO, CALIFORNIA, 23 DIS – Eric Bledsoe menjaringkan 19 mata, Paul George mempunyai 17 mata dan Los Angeles Clippers berjaya menewaskan Sacramento Kings 105-89 kelmarin.

Serge Ibaka menambah 17 mata tertinggi musim, termasuk tiga dunk dan 12 mata pada suku keempat, untuk membantu Clippers menamatkan tiga kekalahan berturut-turut.

Los Angeles telah tewas tiga kali berturut-turut kepada Sacramento, termasuk dua kali musim ini.

“Malam ini saya hanya datang dengan pemikiran bahawa saya akan berada di luar sana untuk rakan sepasukan saya. Kami sangat memerlukan kemenangan ini,” kata Ibaka, yang bermain dengan hebat musim ini ketika kembali dari pembedahan belakang pada Jun lalu. “Saya hanya cuba bermain dengan baik dan melihat apa yang berlaku. Apabila kami bermain seperti itu, amat sukar untuk menewaskan kami.”

Tyrese Haliburton melakukan double-double keempat berturut-turut dengan 22 mata dan 13 assist yang tinggi dalam kerjaya untuk Sacramento. Chimezie Metu pula menambah 11 mata dan 10 rebound.

“Mereka tahu cara memanipulasi pertahanan, mereka sangat hebat dan benar-benar bersedia,” kata pembantu Kings, Doug Christie. “Sebaik sahaja mereka membuat kami berada di hadapan, ia adalah serangan.”

George bermain dalam permainan keduanya sejak terlepas hampir dua minggu kerana kecederaan siku sebelum dibenarkan kembali. Pemain All-Star tujuh kali, yang menjaringkan 25 mata menentang Spurs pada Isnin lalu, bergelut dengan percubaannya hampir sepanjang perlawanan menentang Kings dan dikenakan kesalahan teknikal pada suku ketiga. Dia membuat jaringan tiga mata sebagai sebahagian daripada larian 10-3 Clippers yang menamatkan permainan. – AP

Aksi Harrison Banes menjaringkan mata di hadapan Paul George dalam perlawanan antara Sacramento Kings dan Los Angeles Clippers kelmarin. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -