Thursday, November 30, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  COVID-19: Tiga pesakit meninggal dunia

  Oleh Syahmi Hassan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 29 OKT – Tiga lagi kes yang telah disahkan positif COVID-19 di Negara Brunei Darussalam telah meninggal dunia, umum Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Haji Jaafar semasa sidang media, petang ini.

  “Dua daripada kes tersebut adalah perempuan, masing-masing berumur 64 dan 30 tahun, manakala satu lagi kes ialah seorang lelaki berumur 63 tahun,” ujarnya.

  Menurutnya, ketiga-tiga kes juga telah mengalami beberapa masalah kesihatan lain dan tidak dikategorikan sebagai kematian disebabkan oleh jangkitan COVID-19.

  Sehubungan itu, jumlah keseluruhan kes yang telah meninggal dunia disebabkan oleh COVID-19 di negara ini kekal 53 orang.

  Di kesempatan itu, Yang Berhormat Dato mewakili warga Kementerian Kesihatan dan keseluruhan rakyat negara ini mengucapkan takziah kepada keluarga kes-kes berkenaan.

  “Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama para solihin. Al-Fatihah,” tambahnya.

  Yang Berhormat Menteri Kesihatan semasa sidang media, petang kelmarin. – Gambar oleh Muiz Matdani
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Australia buat permohonan maaf kepada mangsa thalidomide

  SYDNEY, 29 NOV - Australia hari ini mengeluarkan permohonan maaf kepada mangsa yang terselamat daripada skandal ubat thalidomide, yang disifatkan oleh Perdana Menteri, Anthony...