Thursday, June 20, 2024
23 C
Brunei

  -

  Cruz bantu DPMM FC benam Albirex

  Oleh Fadhil Yunus –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 26 MEI – DPMM FC menghantar isyarat amaran kepada pesaing mereka dalam Liga Perdana Singapura (SPL) selepas menewaskan Albirex Niigata (S) 4-1 di Stadium Jurong East, Singapura, malam tadi.

  Walaupun masih awal untuk membicarakan mengenai gelaran juara, persembahan cemerlang DPMM FC membuktikan bahawa mereka mempunyai peluang untuk menggugat kedudukan pendahulu liga.

  DPMM FC mendahului dengan tiga jaringan dalam tempoh sembilan minit sebelum gol balas dari Albirex menghidupkan semula harapan pasukan untuk bangkit.

  Bagaimanapun, gol keempat DPMM FC membantu mengembalikan kelebihan tiga gol yang selesa dan memastikan kemenangan penting mereka.

  Pemain baharu DPMM FC, Julio Cruz, membuka jaringan pada minit ke-12 selepas mengatasi penjaga gol Albirex, Kai Yamamoto, hasil hantaran daripada Hakeme Yazid Said.

  Antara aksi pemain pada perlawanan tersebut di Stadium Jurong East, Singapura. – GAMBAR SERAHAN SPL

  Pasukan DPMM FC menggandakan kelebihan apabila Gabriel Gama melakukan sepakan gunting yang tepat dengan Julio Cruz bertindak sebagai assist.

  Miguel Oliveira menjadikan kedudukan 3-0 pada minit ke-21 dengan satu rembatan cantik selepas menerima hantaran yang tepat daripada Julio Cruz yang mencatatkan assist kedua dalam perlawanan tersebut.

  Albirex Niigata merapatkan kedudukan pada minit ke-56 selepas sepakan percuma Yohei Otake melencong dari benteng pertahanan dan masuk ke gawang melepasi penjaga gol DPMM FC, Kristijan Naumovski.

  Namun, tanda-tanda kebangkitan Albirex perlahan-lahan pudar apabila Miguel Oliveira menunjukkan aksinya yang sukar untuk dikawal sebelum menjaringkan gol keempat dengan satu rembatan rendah yang kemas.

  Keputusan tersebut meletakkan pasukan kendalian Rui Capela Batista di tempat ketiga dengan kutipan enam mata selepas dua perlawanan.

  Kemenangan tersebut telah membuka peluang pertembungan menarik menentang pendahulu liga, Lion City Sailors, dalam perlawanan seterusnya di Stadium Negara Hassanal Bolkiah pada 15 Jun nanti.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan keluar nasihat gelombang haba

  SEOUL, 19 JUN - Agensi cuaca Korea Selatan pada hari ini mengeluarkan nasihat gelombang haba ketika suhu meningkat di seluruh negara. Nasihat gelombang haba itu...