Cuadrado serah kemenangan kepada Juventus

ROME, 7 NOV – Juan Cuadrado menjaringkan gol pada masa tambahan apabila Juventus akhirnya menumpaskan barisan 10 pemain Fiorentina untuk menang 1-0 di laman sendiri dalam Serie A kelmarin.

Kemenangan tersebut melonjakkan Juventus, yang tewas dua perlawanan terakhir liga, ke tangga kelapan, di belakang Fiorentina dengan perbezaan gol dan 13 mata di belakang dua pasukan teratas, Napoli dan AC Milan yang kedua-duanya bermain pada hari ini.

“Ini adalah mata yang sangat penting untuk kejuaraan dan ia adalah mata yang boleh mengembalikan mentaliti berbeza,” kata jurulatih Juventus, Massimiliano Allegri.

Juventus menghadapi kesukaran untuk mencipta peluang menentang pertahanan pasukan lawan yang kukuh sehingga Nikola Milekovic dilayangkan kad kuning kedua pada minit ke-73.

Pada ketika itu setiap pasukan telah berjaya meraih satu percubaan menuju ke sasaran.

Dalam masa dua minit, Federico Chiesa, yang dipinjamkan dari Fiorentina, melepaskan tendangan menuju ke palang.

Allegri kemudian menghantar pemain sayap, Cuadrado, bekas pemain Fiorentina untuk menggantikan pemain tengah, Adrien Rabiot.

Juve mengasak dan Alvaro Morata melepaskan tendangan susulan hantaran lintang Cuadrado ke dalam gawang tetapi dikenakan kesalahan ofsaid. – AFP