Wednesday, September 28, 2022
32.3 C
Brunei

Cuba larikan diri, penunggang motosikal tanpa lesen terima padah

-

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 JAN – Aksi kejar-mengejar telah berlaku melibatkan seorang penunggang motosikal dan juga keanggotaan peronda dari Jabatan Siasatan dan Kawalan Lalu lintas (JSKLL) dan Pasukan Polis Diraja Brunei (PPDB) sekitar jam 11:11 malam semalam.

Suspek adalah seorang lelaki warganegara tempatan berumur 24 tahun dan tidak mempunyai lesen memandu yang sah.

Menurut siasatan awal, semasa rondaan dijalankan di kawasan Jambatan RIPAS, pegawai peronda terserempak dengan sebuah motosikal yang keluar dari jalan Kampung Kasat dalam keadaan yang mencurigakan. Pegawai berkenaan segera mengambil tindakan mengejar untuk membuat pemeriksaan namun gagal disebabkan suspek enggan berhenti malah cuba melarikan diri.

Insiden kemalangan kemudian berlaku di kawasan persimpangan Kampung Mentiri di mana suspek dipercayai hilang kawalan mengakibatkan motosikal yang ditunggangnya terjatuh dan melanggar peronda bertugas berserta sebuah kenderaan yang sedang berada di hala yang sama. Sejurus kemalangan berlaku, keanggotaan Balai Polis Muara, PPDB segera dikejarkan ke tempat kejadian untuk menjalankan siasatan.

Suspek dan peronda bertugas dibawa ke Hospital RIPAS bagi menjalani pemeriksaan kesihatan dan rawatan lanjut.

Motosikal yang terbabit dalam kemalangan di kawasan persimpangan Kampung Mentiri.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -