Friday, December 1, 2023
24.9 C
Brunei

  -

  Curry lanjutkan rekod lontaran 3 mata NBA,Warriors tewaskan Rockets 121-116

  SAN FRANCISCO, 21 NOV – Stephen Curry menjaringkan 32 mata dengan lima 3-pointer untuk melanjutkan rekod NBA terbarunya, Klay Thompson bangkit daripada kemerosotan melontar dengan 20 mata tertinggi musim ini, dan Golden State Warriors menamatkan enam kekalahan berturut-turut mereka dengan 121-116 menang ke atas Houston Rockets pada semalam.

  Sudah menjadi pendahulu liga sepanjang masa dalam membuat 3-pointer, Curry adalah pemain pertama dalam sejarah liga yang mempunyai empat atau lebih dalam 13 perlawanan pertamanya untuk memulakan musim. All-Star sembilan kali dan MVP dua kali adalah 8 daripada 14 dari lantai dan 5 daripada 9 di luar arka.

  Ia adalah perlawanan ketujuh Curry musim ini dengan 30 mata atau lebih, dan ke-10 dengan sekurang-kurangnya 25 mata.

  Thompson memasuki malam itu dengan melontar 15 daripada 42 (3 daripada 19 dari jarak 3 mata) dalam empat perlawanan sebelum ini tetapi bangkit awal menentang Rockets dengan tiga 3-pointers dan 12 mata pada suku pertama. Dia menamatkan 7 daripada 16 dan mempunyai lima 3-pointers.

  Chris Paul menambah 15 mata dan 12 bantuan membantu Golden State meraih kemenangan ke-12 berturut-turut menentang Houston.

  Satu malam selepas tewas satu mata kepada Lakers, Rockets ketinggalan dengan 14 dan ketinggalan dua digit sepanjang malam.

  Alperen Sengun mempunyai 30 mata dan 13 rebounds untuk Houston. Jabari Smith Jr. menjaringkan 17, dan Dillon Brooks dan Jalen Green masing-masing mendapat 16.

  The Rockets, tanpa kemenangan dalam lima perlawanan berturut-turut musim ini, tidak pernah menewaskan Warriors sejak 20 Februari 2020.

  Curry bermula dengan perlahan tetapi membuat permainan empat mata lewat pada suku kedua untuk pergi dengan sepasang 3-pointers. Beliau membuat pencapaian keempat 3-pointer pada lewat suku ketiga untuk meletakkan Warriors di hadapan 100-87. – AP

  Reaksi Stephen Curry selepas menjaringkan 3-pointer dan dikasari semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA menentang Houston Rockets di San Francisco, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Reaktor gabungan nuklear eksperimen Jepun dirasmikan

  TOKYO, 1 DIS - Reaktor gabungan nuklear eksperimen terbesar di dunia yang sedang beroperasi dirasmikan di Jepun hari ini, sebuah teknologi pada peringkat awal...