Sunday, March 26, 2023
29.2 C
Brunei

-

Daniel Radcliffe bantu mangsa ragut

BINTANG Harry Potter, Daniel Radcliffe tampil menghulurkan bantuan kepada seorang mangsa ragut di Chelsea, London, baru-baru ini.

Pelakon berusia 28 tahun itu menunjukkan sifat terpuji dengan membantu lelaki yang juga pelancong berusia 50 tahun itu yang cedera akibat insiden terbabit.

Menurut saksi, lelaki terbabit diragut dua lelaki yang menaiki motosikal sebelum melarikan diri di tengah-tengah kesibukan kota. Kebetulan berada di tempat kejadian dan melihat sendiri nasib malang mangsa itu, Radcliffe berserta beberapa orang kemudian terus tampil membantunya.

“Dia sedang berjalan-jalan di kawasan itu dan menyaksikan kejadian berkenaan. Kebanyakan orang lain yang berada di sana tidak langsung tergerak untuk menolong lelaki itu. Tapi Radcliffe bertindak serta-merta,” kata saksi yang dikenali sebagai David Videcette.

Menurut Videcette, dua peragut itu jelas tertarik dengan beg lelaki berkenaan yang berjenama Louis Vuitton dan kemudian menyerangnya.

Daniel Radcliffe tampil menghulurkan bantuan kepada seorang mangsa ragut di Chelsea, London.
Daniel Radcliffe tampil menghulurkan bantuan kepada seorang mangsa ragut di Chelsea, London.

“Saya sedang memandu di kawasan itu sebelum ternampak peragut itu yang melilau memerhatikan orang sekeliling.

“Lebih meragukan, motosikal yang digunakan mereka tidak memiliki nombor pendaftaran,” katanya.

Menurut Videcette, kecederaan yang dialami mangsa itu agak membimbangkan selain trauma.

“Bahagian mukanya berdarah dan menurut lelaki itu dia ditoreh pisau oleh peragut terbabit.

“Lelaki berkenaan sedang bercuti di England dan dirinya masih terketar-ketar sejurus didekati,” katanya.

Videcette bagaimanapun kesal kerana terlepas walaupun cuba mengekori peragut berkenaan. Sementara itu, jurucakap pelakon itu mengesahkan Radcliffe memang berada di tempat kejadian ketika itu, namun tidak mahu mengulas lanjut.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -