Deepika dan keluarga positif COVID-19

Aktres Bollywood, Deepika Padukone disahkan positif COVID-19 selepas menjalani ujian saringan pada Selasa lalu.

Tidak hanya Deepika, tetapi bapanya, Prakash Padukone, ibunya, Ujjala dan adik perempuannya, Anisha turut positif COVID-19.

Menerusi India.com, Deepika, ibu dan adiknya dilaporkan menjalani tempoh kuarantin di kediamannya di Bangalore, manakala bapanya yang juga pemain badminton legenda dunia pula sedang dirawat di Hospital Mahavir Jain.

Bagaimanapun, tiada laporan mengenai suami Deepika, Ranveer Singh sama ada turut dijangkiti virus berkenaan atau sebaliknya.

Berita Deepika dan keluarganya dijangkiti COVID-19 dikongsikan oleh jurugambar terkenal Bollywood, Viral Bhayani menerusi hantaran dalam Instagram (IG).

Terdahulu, Prakash dimasukkan ke Hospital Mahavir Jain selepas dilaporkan demam panas. Hingga kini, pemain badminton pertama dari India bergelar juara dunia pada 1980 itu masih menjalani rawatan COVID-19 dan kesihatannya dilaporkan beransur pulih.

Teman baik Prakash, Vimal Kumar berkata, berkemungkinan beliau dibenarkan pulang dalam minggu ini.

“Prakash dan Ujjala serta anak keduanya, Anisha mengalami simptom COVID-19 dan terus membuat ujian calitan. Hasil keputusan disahkan positif. Mereka mengasingkan diri dengan melakukan kuarantin di rumah. Bagaimanapun, demam Prakash tidak kebah, jadi beliau dikejarkan ke hospital.

“Namun, keadaan kesihatannya bertambah baik sekarang. Ujian parameter terhadap isteri dan anaknya juga akan dihentikan dalam masa dua tiga hari lagi,” katanya.

Bulan lalu, Deepika dan suaminya, Ranveer dilihat di lapangan terbang Mumbai. Pasangan itu pulang ke Bangalore untuk meluangkan masa bersama keluarga aktres berkenaan.

Mereka pulang hanya 15 hari selepas perintah berkurung diumumkan di Maharashta. – Agensi

Deepika Padukone disahkan positif COVID-19 selepas menjalani ujian saringan pada Selasa lalu. – Agensi