Dikritik, jadi bualan hangat netizen

Nama pelakon Scarlett Johansson menjadi bualan hangat netizen gara-gara mempertahankan penulis filem terkenal Woody Allen yang didakwa memperkosa anak tirinya kira-kira 25 tahun lalu.

Mangsa tragedi hitam itu, Dylan Farrow yang juga merupakan seorang pelakon turut berang dengan kenyataan yang dikeluarkan Scarlett baru-baru ini. Menerusi posting yang dimuat naik Dylan di laman Twitter, Scarlett perlu memahami mengenai isu yang ingin diperkatakan itu sebelum membuat sebarang kenyataan yang disifatkannya melulu.

“Banyak lagi perkara yang Scarlett perlu ambil tahu dan faham sebelum mengeluarkan kenyataan seperti itu,” tulisnya. Posting Dylan itu turut menjadi tular sehingga menerima ribuan ulang kicau di laman Twitter.

Scarlett sebelum ini mengeluarkan kenyataan yang mempertahankan tindakan Woody seperti yang digembar-gemburkan oleh pihak media.

Kata Scarlett, Woody pastinya tidak tergamak melakukan perkara yang disifatkannya sebagai tidak bermoral. – Agensi

Scarlett Johansson menjadi bualan hangat netizen gara-gara mempertahankan penulis filem terkenal Woody Allen yang didakwa memperkosa anak tirinya kira-kira 25 tahun lalu. – Agensi