Sunday, October 2, 2022
33.3 C
Brunei

Disney saji kandungan untuk semua

-

Terus membekalkan kandungan menarik kepada pelbagai peringkat umur, studio tersohor, Disney dan Pixar tampil dengan barisan filem dan siri televisyen seperti filem Hocus Pocus 2, Disenchanted, Peter Pan and Wendy, tahun ini.

Antara judul lain yang cukup dinantikan adalah filem Mufasa: The Lion King, Snow White, The Little Mermaid dan Haunted Mansion yang bakal menemui penonton di seluruh dunia, tidak lama lagi.

Berita baik itu dikongsi pada hari pertama D23 Expo: The Ultimate Fan Event di Pusat Konvensyen Anaheim, Los Angeles, Amerika Syarikat, bermula kelmarin.

Hocus Pocus 2 yang menyatukan semula tiga bintang utama iaitu Bette Midler, Sarah Jessica Parker dan Kathy Najimy akan ditayangkan pada 30 September ini menerusi platform penstriman, Disney Plus.

Pelakon Amy Adams yang popular menerusi filem sekuel Enchanted ditayangkan kira-kira 15 tahun lalu, kembali dengan Disenchanted.

Lion King 2 merupakan sebuah filem yang pernah dihasilkan oleh Disney pada tahun 1998. – Agensi

Filem arahan Adam Shankman itu turut dibintangi Patrick Dempsey, Idina Menzel, James Marsden Maya Rudolph, Gabriella Baldacchino, Yvette Nicole Brown dan Jayma Mays.

Disney juga mengumumkan filem terbaharu Peter Pan and Wendy akan ditayangkan di platform penstriman sama, tahun depan.

Bagaimanapun, Disney tidak berkongsi maklumat terperinci mengenai filem Mufasa melainkan memaklumkan Billy Eichner dan Seth Rogen kembali menjayakan watak Timon dan Pumbaa.

Snow White pula menjengah pawagam pada 2024. Filem itu dibintangi Rachel Zegler sebagai Snow White dan Gal Gadot sebagai Evil Queen.

Itulah falsafah diterap Disney pada ulang tahunnya ke-100 di mana setiap mimpi boleh menjadi realiti, seperti diselitkan dalam semua filem dan siri TV terbitannya. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -