Wednesday, October 5, 2022
24.9 C
Brunei

Novak Djokovic tersenarai dalam Piala ATP

-

SYDNEY, 7 DIS – Pemain nombor satu dunia Novak Djokovic hari ini dinamakan dalam pasukan Serbia untuk kejohanan Piala ATP di Sydney pada Januari, selepas spekulasi mengenai sama ada dia akan berkunjung ke Australia disebabkan peraturan vaksinasi.

Juara 20 kali Grand Slam itu menimbulkan keraguan mengenai sama ada dia akan mempertahankan gelaran Terbuka Australia itu pada bulan hadapan, enggan mendedahkan sama ada dia telah menerima suntikan vaksin.

Bagaimanapun, dia disenaraikan dalam pasukan lima pemain untuk Serbia apabila undian dibuat di Sydney untuk acara yang mendahului acara pembukaan Grand Slam tahun itu.

Rafael Nadal tidak ada dalam senarai, dengan juara Sepanyol 20 kali itu mencadangkan bulan lalu dia akan bermain di Abu Dhabi bulan ini, seterusnya perlawanan lain sebelum sampai di Melbourne untuk Terbuka Australia.

“Pasukan yang bertanding seronok mewakili negara mereka dan melihat 18 daripada 20 orang pemain terbaik mengambil bahagian dalam acara membuktikannya,” kata pengarah kejohanan Tom Larner.

Djokovic mengakhiri musim yang tidak menentu dengan kekalahan kejohanan Piala Davis pada minggu lepas dan berjanji membuat keputusan mengenai penyertaannya pada Terbuka Australia tidak lama lagi.”

Penganjur Terbuka Australia menegaskan hanya pemain yang telah lengkap vaksinasi dibenarkan untuk masuk ke dalam negara itu, yang melihat bapa Djokovic pada bulan lalu mencadangkan kemungkinan anak lelakinya tidak akan bertanding. – AFP

Aksi Novak Djokovic melakukan pukulan servis kepada Marin Cilic semasa perlawanan separuh akhir tenis Piala Davis di Sepanyol pada 3 Disember 2021. Djokovic disenaraikan dalam kejohanan ATP tahun hadapan. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

3 maut, 20 hilang bot Rohingya karam

COX’S BAZAR, BANGLADESH, 4 OKT - Tiga maut manakala hampir 20 lagi hilang selepas bot yang membawa kebanyakannya pelarian Rohingya, terbalik di Teluk Benggala...
- Advertisment -