Tuesday, March 5, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Djokovic mara ke suku akhir

  MELBOURNE, 21 JAN – Saingan tanpa henti Novak Djokovic untuk meraih rekod kejuaraan Grand Slam ke-25 meningkat hari ini apabila dia mengatasi pilihan ke-20 Adrian Mannarino untuk mara ke suku akhir Terbuka Australia.

  Pemain Serbia itu lebih hebat daripada lawannya dari Perancis di Rod Laver Arena, menang 6-0, 6-0, 6-3 dan mengesahkan statusnya sebagai pemain kegemaran untuk menjulang gelaran ke-11 di Melbourne Park.

  Pemain nombor satu dunia itu mara ke peringkat lapan terakhir Grand Slam buat kali ke-58, menyamai rekod Roger Federer ketika dia menguasai perlawanan tersebut.

  Manakala Mannarino, dengan tiga perlawanan pembukaan berakhir dalam lima set, telah menikmati kebangkitan lewat, memenangi tiga kejuaraan tahun lepas, di Newport, Astana dan Sofia. Djokovic mematahkan dua mata penamat pada servisnya pada perlawanan pembukaan sebelum mendahului 2-0.

  Dia mengulangi kejayaan itu dua kali lagi dalam persembahan yang sangat dominan, memenangi 28 mata berbanding 12 mata lawannya.

  Mannarino juga tidak berjaya mengatasinya pada set kedua dan dipatahkan tiga kali lagi apabila Djokovic mengancam untuk meraih kemenangan tanpa kalah walaupun satu perlawanan. – AFP

  Reaksi Djokovic selepas menewaskan Mannarino dalam kejohanan tenis Terbuka Australia di Melbourne Park, Melbourne, Australia, pada 21 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...