Doktor nasihat Zizi Kirana rehat sehingga sembuh

Selama tujuh hari dirawat di sebuah pusat perubatan akibat kekurangan darah, penyanyi Zizi Kirana memberitahu keadaannya semakin stabil.

Zizi atau nama sebenarnya Nur Fazelah @ Zizie Mad Tahil, 36, berkata, doktor memberitahu dia mengalami masalah di bahagian perut yang menyebabkan dirinya kekurangan darah.

Bagaimanapun, penyanyi lagu EH ini berkata, dia dibenarkan pulang baru-baru ini.

“Saya okay Alhamdulillah, kena warded selama tujuh hari. Hari ini (Selasa) doktor sudah benarkan saya keluar.

“Sebenarnya saya ada masalah sikit di bahagian perut yang menyebabkan saya jadi kurang darah, pening dan sesak nafas.

Zizi Kirana dinasihatkan untuk berehat daripada melakukan kerja sehingga pulih selepas mengalami masalah kekurangan darah. – Agensi

“Sekarang stabil sikit dari semalam. Alhamdulillah juga ibu saya dari Sabah datang, bapa dan mak mentua datang dari Melaka.

“Selama berada dalam ward ni saya dah kena tambah dua pain darah,” katanya kepada wartawan.

Dalam pada itu, Zizi berkata, dia dinasihatkan untuk berehat daripada melakukan sebarang pekerjaannya sehingga benar-benar pulih.

Dia juga bersyukur suami dapat menemani dirinya ketika berhadapan dengan situasi cemas tersebut.

“Insya Allah lepas sudah rehat ni okey la sebab doktor cakap saya betul-betul kena bedrest. Tidak boleh langsung bekerja.

“Yusuf dari awal sampai la hari ini, 24 jam ada di sebelah, risau betul dia ni, nasib la hospital sekarang boleh ada penjaga.

“Tapi tu la, dalam dia risau tu dia juga yang berikan semangat suruh saya jangan berhenti zikir, doa dan istighfar,” ujarnya. – Agensi